Många saker bytte ägare i dag

Nästa bytesmarknad

Lördagen den 10/1 mellan klockan 13.00-14.30 ordnar Omställning Nyköping en      bytes dag i Studiefrämjandets lokaler Brunnsgatan 5b.

Så ta med dig något som du inte behöver och byt det mot något ”nytt”. Kom och träffa likasinnade och skapa en ny tradition, där vi ordnar julklapparna på ett hållbart sätt.

VI bjuder på te och gott sällskap!

Dagens bytesmarknad 13/12

Det var en liten skara men det var många bra byten. Alla hade bytt något och fått något. Vi drack glögg och åt pepparkakor och pratade om fördelarna med att byta bort det vi inte längre vill ha och få något annat som vi behöver.

Vi bytte barnbok mot en hjärtformad sten, hemmagjord bivax mot frigående höns ägg, Ägg mot lågenergilampa, Vinter gummistövlar mot bivax osv osv.

DSC00232

Glögg och pepparkaka så här på luciadagen

DSC00233

Yngsta bytes deltagaren gjorde storkapet och bytte bort leksaker.

DSC00238

Mycket bytte ägare den här dagen, som ni ser var det verkligen blandade bytes saker.

DSC00241

Här är en hel del saker bytt ägare, alla mina ägg från mina frigående hönor är borta och jag har fått bivax och lågenergilampa. Kvar till nästa bytardag är värmesits till cykelsadeln och en platttång och plast skydd till en iphone 4

DSC00242

Mitt fynd, sååå nöjd!

Gå med i Nyköpings bytesmarknad på facebook för att vara säker på att få reda på när vi har bytesmarknader. Där kan du även fråga efter något som du vill byta till dig och se om någon har det och om ni kan göra ett byte. Ni kan även komma överens om att träffas på bytesdagen och göra bytet. Det här är bytes gruppen där inga pengar utan bara varor och tjänster byts.

Det här är en grupp, där man (om man har lite ont om cash), kan byta exempelvis barnvakt mot diskning, målning mot hundpassning eller varför inte hjälp med dator mot ett paket kaffe?? Tjänster mot gentjänster eller kaffe mot te  helt enkelt! Ingen betalning får motkrävas!

Vi arrangerar återkommande bytesdagar, där man kan byta varor och tjänster på ovannämnda sätt. Så ta med era grönsaker, frukt, ägg, fröer, plantor, kläder, CD-skivor, böcker, verktyg, med mera.

Här i Facebook-gruppen där man kan genomföra byten av varor och tjänster utöver de återkommande arrangerade bytesträffarna. Så skriv in vad du vill ha/eller vill ha hjälp med eller vad du har att erbjuda så får vi se om vi kan hjälpas åt. Byt saker, skapa relationer och spara på pengarna och miljön

Det här inlägget postades i Nyköpings bytesmarknad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Många saker bytte ägare i dag

  1. monika svensson skriver:

    Hejsan, jag tycker att det är en toppenbra idè det här som ni startat upp med att man kan byta saker med andra. /monika svensson. (jag är helnöjd med dagens(13.12-2014 bytardag)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *