Brita föreläser om Östersjöns mående

När: Måndagen den 2/3 klockan 18.00-20.15

östersjön

Östersjön forskning

 

Östersjön är ett av våra mest förorenade innanhav. Förutom belastningen av kemikalier är en stor del av Östersjön drabbad av syrebrist. För de djur som lever på Östersjöns mjuka lerbottnar där både belastningen av miljögifter är hög och syrebrist förekommer i högre grad än på sandbottnar är tillvaron stressig och när fler stressfaktorer samverkar ökar även effekterna.

Östersjön

Österjön forskning

 

Brita Sundelin som är forskare på Stockholms universitet, Institutionen för miljövetenskap och Analytisk kemi berättar om hur bottendjuren påverkas av kemikalier och klimatfaktorer.

Hur mår djuren i Östersjön?

 

Gratis föreläsning som Omställning Nyköping har anordnat för att ni ska få mer kunskap om hållbart, rättvist och meningsfullt liv. Omställning Nyköping är lokalt lösnings orienterat nätverk.

Var är föreläsningen:

I Studiefrämjandets lokaler, den har ingångar både från Brunnsgatan och från gården via Kungsgatan. Cyklister kan med fördel parkera på gården. Deltagare som kommer med bil kan hämta P-tillstånd vid ankomsten och ställa bilen på Studiefrämjandets parkering (på grusplan med infart från Bagaregatan, tredje raden, nio platser).

Vårt rum finns längst bort till vänster och heter Fiskgjusen. Dryckautomaten har kaffe och choklad för 5 kr. Kondisbitar finns i frysen och kostar 5 kr. Te kostar inget.

Det här inlägget postades i Tema möten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Brita föreläser om Östersjöns mående

  1. Hild skriver:

    Hej
    vill väldigt gärna komma och lyssna på Brita. Får se hur jag mår på måndag, jag blir inte av med min hosta, det är störande och tröttande. Så viktigt att få ta del av Britas kunskap och föra vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *